Avocado en chorizo op geroosterd brood met kidneybonen erbij

Bekijk de Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 2 middelgrote uien, in ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 100 gram chorizoworst, in stukken
  • 4 dikke sneden boerenbrood
  • 2 avocado’s, in plakken
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zwarte peper
  • Enkele blaadjes koriander / platte peterselie
  • Hete saus (bijvoorbeeld tabasco)

Avocado en chorizo op geroosterd brood met kidneybonen erbij

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de uienringen goudbruin, voeg op het laatste moment de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg hier de chorizo aan toe en bak deze goudbruin. Voeg de bonen toe en verwarm deze kort mee, meng het geheel vervolgens. Verwijder driekwart van het bakvet en vang dit op in een andere koekenpan. Voeg hier een scheutje olijfolie aan toe en bak de sneden brood hierin aan beide kanten goudbruin. Beleg het brood met de avocado plakken. Besprenkel de avocado plakken met wat citroensap. Verdeel de bonen met chorizo en ui over de avocado. Breng op smaak met zwarte peper en koriander / platte peterselie en besprenkel met de hete saus.

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.