Waarom heeft HAK een fieldmanager?

Marco is de fieldmanager bij HAK. Bekijk in dit filmpje wat Marco dagelijks doet en waarom dit van belang is.

Meer Pottenkijkers

Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Directeur Landbouw en Inkoop “Adri den Dekker” legt in dit filmpje o.a. uit hoe belangrijk de bodem is voor HAK en dat aandacht voor de bodem er mede voor zorgt dat er minimale gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.

Waar groeien de groenten van HAK?

HAK teelt 70% van alle groenten binnen een straal van 125 km vanaf de fabriek in Giessen. Directeur Inkoop & Landbouw bij HAK “Adri den Dekker” legt uit waarom dit belangrijk is voor HAK, zowel op het gebied van kwaliteit als duurzaamheid en waarom er heel soms een uitzondering gemaakt moet worden.
Oogstkalender

Wanneer worden de groenten van HAK geoogst?

De groenten van HAK worden in het seizen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort wecktechniek. Maar wat is nu “in het seizoen”? Bekijk de HAK oogstkalender en ontdek exact wanneer we welke groenten oogsten en vervolgens snel verwerken.