'Live' Pottenkijken bij HAK

Op 4 en 5 juli is het weer zover. Dan komt een groep consumenten ontdekken hoe het nu écht zit met groenten in pot. Op 4 juli ontvangen we de klanten van supermarktketen Hoogvliet en op 5 juli as. de geselecteerde winnaars van de HAK Pottenkijkers-oproep. Met de Pottenkijkersdag wil HAK haar consumenten transparantie bieden.

Deze Pottenkijkers worden ontvangen bij HAK in Giessen en doorlopen het volgende programma:

  • Een bezoek aan het doperwten veld waar ze zelf oogsten
  • Een weckworkshop hoe die leert hoe je deze doperwtjes nu lekker houdbaar kan maken
  • Een rondleiding aan de HAK-fabriek om te zien hoe HAK dit “in het groot”doet

En wil je nu al meer weten? Bekijk hier de videoregistratie van Pottenkijkers 2017 of bezoek de HAK-fabriek “digitaal” en ontdek hoe Rode Kool met appel wordt gemaakt.

Meer Pottenkijkers

Pea 1205673 960 720

Waarom zijn HAK groenten soms zachter dan vers?

Door het koken van groenten worden de producten gaar en zachter zoals ook gebeurt bij het traditionele kookproces thuis. Doordat dit wecken op zeer hoge tempartuur gebeurt, zijn sommige groenten wat zachter en anders van kleur dan wanneer je thuis groenten kookt, bijvoorbeeld doperwtjes en sperzieboontjes.

Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Directeur Landbouw en Inkoop “Adri den Dekker” legt in dit filmpje o.a. uit hoe belangrijk de bodem is voor HAK en dat aandacht voor de bodem er mede voor zorgt dat er minimale gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.

Hoe gezond zijn groenten uit pot?

Bekijk in dit filmpje hoe "Productontwikkelaar bij HAK" Ilse uitlegt hoe gezond groenten uit pot eigenlijk zijn.