Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Directeur Landbouw en Inkoop “Adri den Dekker” legt in dit filmpje o.a. uit hoe belangrijk de bodem is voor HAK en dat aandacht voor de bodem er mede voor zorgt dat er minimale gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.

Gewasbeschermingsmiddelen worden alleen daar waar nodig toegepast en zijn bedoeld om de gewassen te beschermen tegen ziekten, schimmels en insecten. De telers die voor HAK telen, beperken het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum. Hierbij moet het voldoen aan normen van VVAK (Voedselveiligheid Akkerbouw) en wordt hierop actief gecontroleerd. HAK blijft ruimschoots binnen deze normen. Wil je weten hoe HAK verder innoveert op het gebied van gewasbescherming, bekijk de film over Stichting Veldleeuwerik of bezoek de website.

Een aantal weken voorafgaand aan de oogst wordt helemaal geen gewasbescherming meer toegepast, om te zorgen dat de volgroeide groenten “schoon” zijn. Om dit hele proces goed te laten verlopen, controleert de HAK field manager actief de telers en de velden.

Meer Pottenkijkers

Hoe gezond zijn groenten uit pot?

Bekijk in dit filmpje hoe "Productontwikkelaar bij HAK" Ilse uitlegt hoe gezond groenten uit pot eigenlijk zijn.

Van zaaien tot pot: Herman neemt Pottenkijkers mee naar HAK!

HAK wil transparant zijn tegenover haar consumenten. Herman den Blijker laat daarom in dit filmpje zien hoe het zit met zout in een potje HAK?

Hoe zit het nu met E-nummers?

Manager Productontwikkeling “Ilse van der Voort” legt uit dat HAK haar groenten bereidt met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Desalniettemin kiest HAK in sommige situaties voor het gebruik van een toevoeging. Ze legt uit welke situaties dit zijn en waarom dit zo is.Wil je exact weten in welke producten HAK een E-nummer gebruikt en welke? Klik dan hier voor het volledige overzicht.