Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Directeur Landbouw en Inkoop “Adri den Dekker” legt in dit filmpje o.a. uit hoe belangrijk de bodem is voor HAK en dat aandacht voor de bodem er mede voor zorgt dat er minimale gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.

Gewasbeschermingsmiddelen worden alleen daar waar nodig toegepast en zijn bedoeld om de gewassen te beschermen tegen ziekten, schimmels en insecten. De telers die voor HAK telen, beperken het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum. Hierbij moet het voldoen aan normen van VVAK (Voedselveiligheid Akkerbouw) en wordt hierop actief gecontroleerd. HAK blijft ruimschoots binnen deze normen. Wil je weten hoe HAK verder innoveert op het gebied van gewasbescherming, bekijk de film over Stichting Veldleeuwerik of bezoek de website.

Een aantal weken voorafgaand aan de oogst wordt helemaal geen gewasbescherming meer toegepast, om te zorgen dat de volgroeide groenten “schoon” zijn. Om dit hele proces goed te laten verlopen, controleert de HAK field manager actief de telers en de velden.

Meer Pottenkijkers

Waar groeien de groenten van HAK?

HAK teelt 70% van alle groenten binnen een straal van 125 km vanaf de fabriek in Giessen. Directeur Inkoop & Landbouw bij HAK “Adri den Dekker” legt uit waarom dit belangrijk is voor HAK, zowel op het gebied van kwaliteit als duurzaamheid en waarom er heel soms een uitzondering gemaakt moet worden.

Hoe zit het met gewasbescherming?

HAK werkt volgens het principe van “De Groene Keuken”, dat betekent dat we groenten en peulvruchten telen en verwerken met minimale toevoegingen, zo puur mogelijk. Directeur Landbouw en Inkoop “Adri den Dekker” legt in dit filmpje o.a. uit hoe belangrijk de bodem is voor HAK en dat aandacht voor de bodem er mede voor zorgt dat er minimale gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.
Pottenkijkers 4

Houdbaar gemaakt zonder conserveringsmiddelen

Aan HAK groenten in een pot worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Ze worden in het seizoen geoogst en daarna door middel van hitte (en vacuüm) houdbaar gemaakt in glazen potten middels een soort 'wecktechniek'.