360 Tourtje Jatoch 1

360-graden tour door de HAK fabriek

Zo transparant als de glazen pot, zo doorzichtig wil HAK ook zijn op het gebied van groenteteelt- en verwerking. Via deze 360-graden tour, kan je zelf door de fabriek lopen en ontdek je hoe rode kool met appel door HAK wordt gemaakt.

Doe de tour en ontdek alle stappen van het proces. Bekijk hoe de voorraadkast van HAK eruit ziet, die het mogelijk maakt dat je het gehele jaar door seizoensgroenten kan eten. Ontdek de verschillende kwaliteitschecks die groenten van HAK doorlopen voordat ze op jouw bord belanden. Kijk zelf maar!

Meer Pottenkijkers

Pea 1205673 960 720

Waarom zijn HAK groenten soms zachter dan vers?

Door het koken van groenten worden de producten gaar en zachter zoals ook gebeurt bij het traditionele kookproces thuis. Doordat dit wecken op zeer hoge tempartuur gebeurt, zijn sommige groenten wat zachter en anders van kleur dan wanneer je thuis groenten kookt, bijvoorbeeld doperwtjes en sperzieboontjes.

Waar groeien de groenten van HAK?

HAK teelt 70% van alle groenten binnen een straal van 125 km vanaf de fabriek in Giessen. Directeur Inkoop & Landbouw bij HAK “Adri den Dekker” legt uit waarom dit belangrijk is voor HAK, zowel op het gebied van kwaliteit als duurzaamheid en waarom er heel soms een uitzondering gemaakt moet worden.

Hoe worden groenten van HAK houdbaar gemaakt?

De HAK-fabriek in het Noord-Brabantse Giessen is eigenlijk een soort grote Weckfabriek. De groenten worden er houdbaar gemaakt volgens het authentieke concept van verhitten en vacuüm. Er komen geen conserveringsmiddelen aan te pas. Directeur Productie “Koos van Leeuwen” legt stap voor stap uit hoe de groenten houdbaar worden gemaakt.