Kidneybonen13

HAK oogst kidneybonen!

HAK teelt het liefst al haar groenten `lekker dichtbij`. De kidneyboon die normaalgesproken veelal in Noord-Amerika wordt geteeld en geoogst, blijkt ook goed te gedijen in Zeeuws-Vlaanderen. De proef maakt onderdeel uit van een reeks tests met de teelt van exotische bonensoorten in Nederland. Op deze manier wil HAK nog meer peulvruchten dichtbij huis produceren.

Dat de bruine boon het goed doet op Hollandse grond is wel bekend. HAK wil echter onderzoeken of ook exotische bonen – zoals de kidneyboon – in Nederland te telen zijn. Veel bonensoorten gedijen voornamelijk in een landklimaat en hebben in Nederland meer tijd nodig om te volgroeien, wat nadelig is voor de kwaliteit en de smaak. Dit gaat voor de kidneyboon echter niet op, zo blijkt uit de eerste proeven van de groentefabrikant.

HAK wil zoveel mogelijk van haar groenten, peulvruchten en fruit telen binnen een straal van 125 kilometer van de fabriek in Giessen. Op deze manier kan de kwaliteit maximaal worden bewaakt en maken de groenten minder kilometers van grond tot consument, wat uiteraard duurzamer is.

Gwesse Bonentosti
Nieuws

Bonentosti met Herman en "Gewoon wat een studentjes 's avonds eet"

Een tosti met bonen???? Dat is hartstikke lekker!

Geen Week voorbij zonder Bonen erbij!

Elke week bonen op het menu is hartstikke gezond, makkelijk en lekker!
Stazak Indiasecurry2 653568A24D97454B56Fac6Ccaf86B324
Nieuws

7 lekkere, snelle en gezonde maaltijden om tentamenstress te verminderen!

Zit jij midden in je tentamens? Of heb je gewoon niet veel tijd en zin om te koken. HAK heeft 7 lekkere, gezonde maar vooral snelle recepten op een rijtje gezet om jou een handje te helpen! Zo eet je toch gezond tijdens deze drukke periode.