Witte bonen-puree met citroen en salie

Ingrediënten

2
  • HAK Witte Bonen (360g)
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook, geplet
  • rasp en sap van 1 citroen
  • zout en peper
  • handje blaadjes salie, in ragfijne reepjes

Bereiding

  • Spoel de bonen goed af en laat uitlekken. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan met de gekneusde teen knoflook in zijn geheel er in.
  • Voeg na 3 minuten de bonen toe en bak even mee. Doe de citroenrasp- en sap erbij en laat nog 1 minuut meewarmen. Vis de teen knoflook eruit en stamp met een pureestamper tot een grove puree.
  • Breng op smaak met salie, zout en peper en eet in plaats van bijvoorbeeld aardappelpuree. Lekker met in de pan gebakken witvis zoals kabeljauw of schelvis en worteltjes.

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek