Vegetarische Bolognaise van Francesca

Ingrediënten

30 min 4
  • 2 potten HAK bonenmix (kidney-, reuze- en bruine bonen)
  • 1 pot HAK Bonenmix Kidney, bruine & witte bonen
  • 500gr penne
  • Zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 stengel bleekselderij
  • Olijfolie
  • 700ml passata di pomodoro
  • 1 blik pomodorini of gepelde tomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • Peper
  • Geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum

Bereiding

  • Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de penne beetgaar (al dente) en giet af.
  • Snipper de ui en knoflook en snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Je kunt hier ook de keukenmachine voor gebruiken. Giet de bonenmix in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
  • Verwarm een grote pan of wok waar straks alles inpast. Schenk hier 2 eetlepels olijfolie in en fruit de ui en knoflook 2 minuten met een snufje zout. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak 2 minuten mee. Schenk de passata en het blik pomodorini erbij en roer goed door. Hak de rozemarijn fijn en roer ook erdoor. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Op het laatst schep je de bonenmix erdoor. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Serveer de bonen bolognaise met geraspte kaas en blaadjes verse basilicum.

Een bolognaise maken met alleen vlees? Dat is echt niet nodig, want met bonen kun je ook een heerlijke vegetarische bolognaise maken. Een ideaal gerecht voor kinderen en je tovert ‘m in een handomdraai op tafel.

Francesca Kookt
Dit recept is speciaal voor HAK bedacht door foodblogger Francesca van FrancescaKookt.nl. Francesca liet zich voor de noodhulporganistaie ‘Free a Girl’ 12 uur lang opsluiten om aandacht te vragen voor jonge meisjes uit de kinderprostitutie. Hierbij veilde zij onder meer een persoonlijk recept als culinair item. Dit recept is het resultaat van deze veiling voor HAK. Op het foodblog van Francesca Kookt vind je nog veel meer smaakvolle recepten. Allemaal homemade, van verse producten, makkelijk, goed voor je en vooral lekker.

Credits foto: Wendy van Bree Fotografie

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek