Tortillataartje met bonenmix erbij
8

Bekijk de Ingrediënten

  • 1 pot HAK Bonenschotel Mexicaans (720ml)
  • 2 lente-uitjes
  • 150 gram (gele) rijst
  • 2 tomaten
  • 400 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 grote bloemtortilla's (van 22 cm doorsnede)
  • 125 gram geraspte kaas
  • 1,25 dl zure room
  • ronde ovenschaal van ca. 30 cm doorsnede

Tortillataartje met bonenmix erbij

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maar de lente-uitjes schoon en snijd het witte en groene deel hiervan in dunne ringen. Laat de bonenmix in een zeef uitlekken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de laatste 5 minuten de bonen met de rijst mee. Giet de rijst af en schep de reepjes lente-ui door de rijst. Snijd ondertussen de tomaten in plakken en snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet ca. 5 minuten goudbruin. Verwarm vervolgens de bonenschotel ca. 5 minuten met de kip mee. Giet de rijst met bonen af en schep deze voorzichtig door elkaar. Leg een tortilla in een ovenschaal en verdeel hierover de helft van het rijstmengsel en 25 g kaas. Bedek het rijstmengsel met een tortilla en verdeel hierover de helft van de bonenschotel. Leg daarop een tortilla, het overige rijstmengsel, 25 g kaas, een tortilla, de overige bonenschotel en eindig met een tortilla. Verdeel de plakken tomaat en 75 g kaas over de laatste tortilla. Bak de taart ca. 7 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd de taart in 8 punten en serveer de zure room er apart bij.

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.