Tortillataartje met bonenmix erbij

Ingrediënten

8
  • 1 pot HAK Bonenmix Kidney, bruine & witte bonen
  • 1 pot HAK Bonenschotel Mexicaans (720ml)
  • 2 lente-uitjes
  • 150 gram (gele) rijst
  • 2 tomaten
  • 400 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 grote bloemtortilla's (van 22 cm doorsnede)
  • 125 gram geraspte kaas
  • 1,25 dl zure room
  • ronde ovenschaal van ca. 30 cm doorsnede

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maar de lente-uitjes schoon en snijd het witte en groene deel hiervan in dunne ringen.
  • Laat de bonenmix in een zeef uitlekken.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de laatste 5 minuten de bonen met de rijst mee. Giet de rijst af en schep de reepjes lente-ui door de rijst.
  • Snijd ondertussen de tomaten in plakken en snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet ca. 5 minuten goudbruin. Verwarm vervolgens de bonenschotel ca. 5 minuten met de kip mee.
  • Giet de rijst met bonen af en schep deze voorzichtig door elkaar.
  • Leg een tortilla in een ovenschaal en verdeel hierover de helft van het rijstmengsel en 25 g kaas. Bedek het rijstmengsel met een tortilla en verdeel hierover de helft van de bonenschotel. Leg daarop een tortilla, het overige rijstmengsel, 25 g kaas, een tortilla, de overige bonenschotel en eindig met een tortilla. Verdeel de plakken tomaat en 75 g kaas over de laatste tortilla.
  • Bak de taart ca. 7 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd de taart in 8 punten en serveer de zure room er apart bij.

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek