Tagliatelle in romige tomatensaus met doperwtjes

Ingrediënten

  • 1 pot HAK Doperwtjes (370ml)
  • 500 gr tagliatelle
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 125 gr creme fraiche
  • 125 gr spekblokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 winterwortel
  • 2 el olijfolie
  • 1 groentenbouillonblokje
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de tagliatelle gaar in kokend water.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur.
  • Schil de winterwortel en snijd het in halve dunne plakjes. Voeg de winterwortel en de spekblokjes toe aan de uien en bak het geheel ca 10 min.
  • Voeg de tomatenblokjes met sap toe en verkruimel het bouillonblokjes erboven. Laat het geheel nog ca 10 minuten pruttelen.
  • Roer de creme fraiche erdoor en voeg de uitgelekte doperwten toe.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe. Giet de tagliatelle af en serveer de saus op de pasta.

Tip: Lekker met parmezaanse kaas en een frisse komkommersalade.

Dit product
komt uit Noord Brabant

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek