Tagliatelle in romige tomatensaus met doperwtjes

Bekijk de Ingrediënten

  • 500 gr tagliatelle
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 125 gr creme fraiche
  • 125 gr spekblokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 winterwortel
  • 2 el olijfolie
  • 1 groentenbouillonblokje
  • Peper en zout

Tagliatelle in romige tomatensaus met doperwtjes

Kook de tagliatelle gaar in kokend water. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur. Schil de winterwortel en snijd het in halve dunne plakjes. Voeg de winterwortel en de spekblokjes toe aan de uien en bak het geheel ca 10 min. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en verkruimel het bouillonblokjes erboven. Laat het geheel nog ca 10 minuten pruttelen. Roer de creme fraiche erdoor en voeg de uitgelekte doperwten toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Giet de tagliatelle af en serveer de saus op de pasta.

Tip: Lekker met parmezaanse kaas en een frisse komkommersalade.

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.