Soep van HAK spinazie met courgette en gerookte zalm
4 personen

Bekijk de Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijf olie (om te bakken) of een klontje boter
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 1 courgette, gewassen, in de lengte doormidden en in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel tuinkruiden bouillonpoeder
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook, kleingesneden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Cayennepeper
  • 100 g gerookte zalm, in reepjes gesneden
  • Volkorenbrood
  • Olijfolie (extra vergine) of boter

Soep van HAK spinazie met courgette en gerookte zalm

Bak de gesnipperde ui 2 minuten zachtjes in een soeppan in wat olijfolie of boter Voeg de spinazie en de stukjes courgette toe Giet een ½ liter water bij de groenten en strooi de bouillonpoeder er over Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken Roer de crème fraîche, de knoflook en de nootmuskaat door de soep Pureer de soep met de staafmixer en voeg eventueel nog wat water toe Breng op smaak met Cayennepeper Dien op in soepkommen en garneer met de reepjes zalm Serveer er volkorenbrood met olijfolie en / of boter bij

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.