Soep van HAK spinazie met courgette en gerookte zalm

Ingrediënten

135 gram groenten p.p. 4 personen
  • 1 pot HAK Bladspinazie (370ml)
  • 1 eetlepel olijf olie (om te bakken) of een klontje boter
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 1 courgette, gewassen, in de lengte doormidden en in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel tuinkruiden bouillonpoeder
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook, kleingesneden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Cayennepeper
  • 100 g gerookte zalm, in reepjes gesneden
  • Volkorenbrood
  • Olijfolie (extra vergine) of boter

Bereiding

  • Bak de gesnipperde ui 2 minuten zachtjes in een soeppan in wat olijfolie of boter
  • Voeg de spinazie en de stukjes courgette toe
  • Giet een ½ liter water bij de groenten en strooi de bouillonpoeder er over
  • Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken
  • Roer de crème fraîche, de knoflook en de nootmuskaat door de soep
  • Pureer de soep met de staafmixer en voeg eventueel nog wat water toe
  • Breng op smaak met Cayennepeper
  • Dien op in soepkommen en garneer met de reepjes zalm
  • Serveer er volkorenbrood met olijfolie en / of boter bij

Dit product
komt uit Limburg

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek