Salade met rode en bruine bonen mix, geitenkaas en geroosterde wortel
2

Bekijk de Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 el karwijzaad
  • 1 el venkelzaad
  • ½ el korianderzaad
  • 500 gram wortel, schoongemaakt en in lucifers gesneden
  • 1 zakje rucola (ca. 75 gram)
  • sap van ½ citroen
  • 100 gram zachte geitenkaas

Salade met rode en bruine bonen mix, geitenkaas en geroosterde wortel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Stamp de specerijen in een vijzel wat fijner (of gebruik het lemmet van je mes om ze te pletten) en rooster ze in een koekenpan tot ze beginnen te poffen. Giet er op dat moment een flinke scheut olijfolie bij en zet opzij. Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster ca. 30 minuten. Spoel de rode-bruine bonenmix goed af en laat uitlekken. Meng in een kom met de wortels en rucola en giet de specerijenolie er overheen. Besprenkel met het sap van ½ citroen en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de geitenkaas erover en serveer. * niet alle specerijen in huis? Kies dan voor één van de drie en gebruik daar iets meer van.

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.