HAK rode kool stamppot met scholfilet en dillesaus
4 personen

Bekijk de Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 3-4 scholfilets
  • 100 gram magere yoghurt
  • 4 eetlepels (60ml) Dijonmosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels (60ml) citroensap
  • 3 el (een handje vol) verse dille
  • zonnebloemolie
  • zout
  • peper

HAK rode kool stamppot met scholfilet en dillesaus

Meng in een kom de yoghurt, mosterd, honing, het citroensap en de dille. Dek de kom af en zet hem ongeveer 30 min. in de koelkast. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze in water met zout in ongeveer 15-20 min gaar. Breng de scholfilet op smaak met peper en zout. Giet een laagje van minimaal ½ cm zonnebloemolie in een grote koekenpan. Verhit de olie op hoog vuur en leg de schol als de olie heet is (er mag net geen rook af komen) in midden van de bakpan. Draai het vuur terug naar de middelste stand, laat de schol enkele minuten met rust en bak de schol bruin en gaar. Wacht tot de randen licht bruin worden en de vis vanzelf loslaat (schud hiervoor voorzichtig de pan). Keer de scholfilet als hij gaar en bruin genoeg is en draai hem om voor de andere kant. Verwarm de rode kool (niet laten koken). Giet de aardappelen af en pureer deze met de rode kool. Serveer de rode kool stamppot met de dillesaus

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.