HAK rode kool met ananas, aardappelpuree en rundervinken
4 personen

Bekijk de Ingrediënten

  • 1 blik HAK ananasstukjes op sap (230 gram)
  • 4 rundervinken
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • Scheutje melk
  • Klontje boter
  • Vloeibare margarine
  • Italiaanse kruiden

HAK rode kool met ananas, aardappelpuree en rundervinken

Breng in een pan ruim water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze door de helft. Voeg zodra het water kookt de aardappelen toe en laat deze ca. 15 minuten koken. Bak vervolgens de rundervinken in 10-15 minuten gaar in de vloeibare margarine. Voeg de laatste 2 minuten wat extra margarine en de Italiaanse kruiden toe. Verwarm de rode kool, maar laat deze niet koken. Voeg de laatste 2 minuten de stukjes ananas toe en verwarm deze even mee. Giet de aardappelen af en stamp deze met het scheutje melk en het klontje boter tot een puree.

Serveer de rundervinken met een klein beetje Italiaanse kruidenjus!

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.