Rode bietensoep met mascarpone
4 personen

Bekijk de Ingrediënten

  • ½ liter water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 bakje mascarpone, 250 g
  • Handvol verse bieslook, klein geknipt
  • Volkorenbroodjes of stokbrood
  • Boter of olijfolie (extra vergine)
  • Versgemalen, zwarte peper
  • Zout

Rode bietensoep met mascarpone

Los het bouillonblokje op in een halve liter kokend water Giet de volledige inhoud van de pot rode bieten met ui (ook het sap) bij de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken Doe 2 volle eetlepels mascarpone bij de soep en pureer met de staafmixer Breng op smaak met peper en zout Verdeel de soep over de soepkommen en garneer royaal met bieslook Serveer bij de soep wat brood met olijfolie / boter

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.