Rode bietensoep met mascarpone

Ingrediënten

4 personen
  • 1 pot HAK Rode Bieten met Ui (370ml)
  • ½ liter water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 bakje mascarpone, 250 g
  • Handvol verse bieslook, klein geknipt
  • Volkorenbroodjes of stokbrood
  • Boter of olijfolie (extra vergine)
  • Versgemalen, zwarte peper
  • Zout

Bereiding

  • Los het bouillonblokje op in een halve liter kokend water
  • Giet de volledige inhoud van de pot rode bieten met ui (ook het sap) bij de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken
  • Doe 2 volle eetlepels mascarpone bij de soep en pureer met de staafmixer
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verdeel de soep over de soepkommen en garneer royaal met bieslook
  • Serveer bij de soep wat brood met olijfolie / boter

Dit product
komt uit Noord Holland

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek