Rode bietensalade met zure haring

Ingrediënten

4 personen
  • 1 pot HAK Rode Bieten (370ml)
  • 4 middelgrote aardappels (gewassen, in vieren gesneden)
  • 1 potje zure haring
  • 8 HAK augurken, kleingesneden,
  • 1 eetlepel azijn van deze augurken
  • 1 ui (gesnipperd)
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de aardappels in 15 minuten in water met een beetje zout gaar
  • Laat de aardappels eerst wat afkoelen en snijd ze vervolgens in plakken
  • Giet de bietjes af en vang het bietensap op
  • Meng het bietensap met de azijn van de augurken, de ui en peper en giet dit over de lauwwarme aardappels
  • Doe de haring in een vergiet, laat uitlekken en snijd in (niet te kleine) stukjes
  • Snijd de augurken in de lengte in reepjes en snijd in kleine stukjes
  • Meng de bietjes, de zure haring en augurken door de (roodgekleurde) aardappels
  • Breng op smaak af met peper en / of zout
  • Dek af en zet een uurtje in de koelkast

Dit product
komt uit Noord Holland

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek