Rode bietensalade met zure haring
4 personen

Bekijk de Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappels (gewassen, in vieren gesneden)
  • 1 potje zure haring
  • 8 HAK augurken, kleingesneden,
  • 1 eetlepel azijn van deze augurken
  • 1 ui (gesnipperd)
  • Peper en zout

Rode bietensalade met zure haring

Kook de aardappels in 15 minuten in water met een beetje zout gaar Laat de aardappels eerst wat afkoelen en snijd ze vervolgens in plakken Giet de bietjes af en vang het bietensap op Meng het bietensap met de azijn van de augurken, de ui en peper en giet dit over de lauwwarme aardappels Doe de haring in een vergiet, laat uitlekken en snijd in (niet te kleine) stukjes Snijd de augurken in de lengte in reepjes en snijd in kleine stukjes Meng de bietjes, de zure haring en augurken door de (roodgekleurde) aardappels Breng op smaak af met peper en / of zout Dek af en zet een uurtje in de koelkast

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.