Provencaalse stoof met tomaat
4

Bekijk de Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • olijfolie
  • 6 tomaten, in blokjes
  • 1 venkel, in blokjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 courgette, in blokjes
  • flinke hand basilicum, in stukken gescheurd
  • zout en peper naar smaak

Provencaalse stoof met tomaat

Week de bonen 6-12 uur in ruim water. Fruit de ui in een ruime pan met dikke bodem in een scheutje olijfolie op laag vuur. Voeg na 4 minuten de knoflook toe, samen met de venkel en de uitgelekte bonen met de specerijenmix. Bak 1 minuut mee. Doe de tomaten er bij, samen met de tijm en water tot alles nog net niet onder staat. Laat zachtjes stoven tot de bonen gaar zijn – ongeveer 50 minuten. Bak in de laatste 10 minuten de courgette in een koekenpan op hoog vuur tot lichtbruin en doe bij de stoof. Breng op smaak met zout en peper en serveer met wat verse basilicum.

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.