Provencaalse stoof met tomaat

Ingrediënten

4
  • 1 zakje HAK Bonenmix voor stoof
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • olijfolie
  • 6 tomaten, in blokjes
  • 1 venkel, in blokjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 courgette, in blokjes
  • flinke hand basilicum, in stukken gescheurd
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Week de bonen 6-12 uur in ruim water. Fruit de ui in een ruime pan met dikke bodem in een scheutje olijfolie op laag vuur. Voeg na 4 minuten de knoflook toe, samen met de venkel en de uitgelekte bonen met de specerijenmix. Bak 1 minuut mee.
  • Doe de tomaten er bij, samen met de tijm en water tot alles nog net niet onder staat. Laat zachtjes stoven tot de bonen gaar zijn – ongeveer 50 minuten. Bak in de laatste 10 minuten de courgette in een koekenpan op hoog vuur tot lichtbruin en doe bij de stoof.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer met wat verse basilicum.

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek