Potje van HAK rode kool met aardappelpuree en een spiesje van gehaktballetjes

Ingrediënten

175 gram groenten p.p. 4 personen
  • 1 pot HAK Rode Kool (370ml)
  • 2 zoete appels (bv. Elstar)
  • 450 gram vastkokende aardappelen
  • 400 gram gehakt
  • Gehaktkruiden
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Scheutje melk
  • 50 ml vloeibaar bakmiddel
  • 4 grote houten satéprikkers
  • Extra benodigdheden:
  • Aardappelstamper of vork
  • 4 lege glazen potjes HAK (370ml) / weckpotjes

Bereiding

  • Breng het gehakt op smaak met de gehaktkruiden, voeg het ei en 2 eetlepels paneelmeel toe en meng het gehakt
  • Draai hier ongeveer 20 kleine gehaktballetjes van
  • Schil de aardappelen en kook deze in ruim water in 20 minuten gaar
  • Verwarm het vloeibare bakmiddel en bak de gehaktballetjes in 15 min gaar in een bakpan
  • Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Bak deze 4-5 minuten in een bakpan met antiaanbaklaag
  • Verwarm de HAK rode kool in een pan zonder deze te laten koken
  • Giet de aardappels af, stamp deze tot puree en voeg een scheutje melk toe
  • Vul de glazen- of weckpotjes nu laagje voor laagje met de appelstukjes, de rode kool en de aardappelpuree
  • Steek 4-5 kleine gehaktballetjes op een prikker en leg deze over het potje

Dit product
komt uit Noord Brabant

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek