Pasta met HAK Bonen, courgette en paprika

Ingrediënten

4
  • HAK Witte Bonen (360g)
  • HAk bruine bonen (360g)
  • 300 g droge pasta (bv tagliatelle)
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 prei in ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 theelepel gedroogde oregano of italiaanse kruiden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • Olijfolie

Bereiding

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan, fruit de ui zachtjes glazig, voeg de prei, courgette, paprika en knoflook toe en bak het geheel ca 5 minuten op hoog vuur, regelmatig doorroeren.
  • Kook intussen de pasta in ruim kokend water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en de gedroogde oregano toe, roer het geheel goed door en laat het op zacht vuur doorgaren.
  • Voeg na ca 10 minuten de uitgelekte bonen en de verse kruiden toe, roer het nogmaals door en laat het geheel nog even warm worden.
  • Giet de pasta af en roer de pasta door de saus.

Tip: ipv de losse groenten kunt u ook een zak italiaanse roerbakgroenten gebruiken. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek