Ovenschotel met linzen, zoete aardappel en kip

Ingrediënten

4
  • 1 zakje HAK Linzenmix voor soep
  • olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 kilo zoete aardappel
  • 400 gr kipdijfilet, in blokjes
  • 750 ml water

Bereiding

  • Leg de zoete aardappel met schil en al in een voorverwarmde oven van 200 graden, ongeveer 30 minuten.
  • Fruit de ui in een scheutje olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Voeg na 3 minuten de kip toe en bak terwijl je alles regelmatig blijft omscheppen.
  • Doe vervolgens de linzen en specerijenmix erbij en bak nog een minuut mee. Blus af met het water en laat op laag vuur 30 minuten zachtjes koken. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
  • Haal de aardappels uit de oven en laat een beetje afkoelen. Laat de oven aan.
  • Verwijder de schil van de zoete aardappel en maak er met een pureestamper een grove puree van. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het kip- en linzenmengsel over een ovenschaal en doe er een laagje puree overheen. Zet 15 minuten in de oven.

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek