Nasi met sperziebonen en HAK Bonenmix en kikkererwten

Ingrediënten

4
  • HAK bonenmix Kidney, bruine & witte bonen (370g)
  • HAK kikkererwten (200g)
  • 3 kopjes basmati rijst
  • 3 lente ui/bosui in ringetjes
  • 200 gram witte kool, in dunne reepjes
  • 200 g sperziebonen, geblancheerd, in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 zakje kruidenmix voor nasi
  • 4 eieren
  • Scheutje melk
  • Peper en zout
  • Boter
  • (wok)olie

Bereiding

  • Kook de rijst met 1.5 kopje water in 20 minuten gaar.
  • Verhit 2 eetlepels wokolie in een grote koekenpan, roerbak de witte kool op hoog vuur, voeg de andere groenten toe en roerbak het geheel nog ca 5 minuten op hoog vuur.
  • Laat de kruidenmix even wellen met kokend water en voeg het toe aan de groenten.
  • Voeg de rijst toe. Roer als laatste de bonenmix en de kikererwten door het mengsel heen en laat alles goed warm worden (maïs is er ook lekker bij).
  • Roer voor de omelet 4 eieren los met een scheutje melk en peper en zout naar smaak. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de omelet op zacht vuur goudbruin. Snijd de omelet in reepjes en verdeel dit over het rijstgerecht.

Tip: Lekker met een komkommersalade en kroeppoek

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek