Marokkaanse linzensoep
4

Bekijk de Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geplet
  • ½ Spaanse peper, zaadjes verwijderd voor een minder pittige soep
  • ½ el komijnpoeder
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 ½ l water
  • zout en peper naar smaak
  • yoghurt om te serveren

Marokkaanse linzensoep

Fruit de ui met de knoflook en peper in een scheutje olie in een ruime soeppan op matig vuur. Voeg de specerijenmix en komijn toe en bak een minuut mee, doe vervolgens de wortel erbij. Doe de linzen erbij en blus af met het water. Laat op zacht vuur ongeveer een half uur pruttelen. Roer af en toe door. Voeg zo nodig extra water toe. Pureer de soep glad maar houd 2 soeplepels apart voor wat bite in je soep. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper en serveer met een klein schepje yoghurt in iedere kom.

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.