Maaltijdsalade van HAK doperwtjes met worteltjes

Ingrediënten

113 gram groenten p.p. 4 personen
  • 1 pot HAK Doperwtjes met Worteltjes (370ml)
  • 4 middelgrote aardappels, gewassen, in vieren gesneden
  • 2 eetlepel rode wijnazijn
  • Versgemalen, zwarte peper
  • Zout
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • ½ theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie (extra vergine)
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels (Zaanse) mayonaise
  • Stokbrood of toastjes
  • 100 g zwarte olijven

Bereiding

  • Kook de aardappels in 15 minuten gaar in water met een beetje zout
  • Laat de aardappels een beetje afkoelen en snijd in kleine stukjes
  • Doe de rode wijnazijn in een kommetje, roer er peper, zout, de uitgeperste knoflook en suiker door
  • Klop de olijfolie door de azijn en giet over de aardappels
  • Laat de HAK doperwtjes met worteltjes uitlekken, snijd de worteltjes een beetje kleiner
  • Meng de doperwtjes met worteltjes met de aardappels
  • Roer de zure room en mayonaise door elkaar en meng met de aardappels en groenten
  • Dek af en zet een uurtje in de ijskast
  • Serveer met stokbrood / toastjes en wat olijven

Varieer door ook HAK maïs en / of HAK asperges aan de salade toe te voegen!

Dit product
komt uit Noord Brabant

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek