Maaltijdsalade van HAK doperwtjes met worteltjes
4 personen

Bekijk de Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappels, gewassen, in vieren gesneden
  • 2 eetlepel rode wijnazijn
  • Versgemalen, zwarte peper
  • Zout
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • ½ theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie (extra vergine)
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels (Zaanse) mayonaise
  • Stokbrood of toastjes
  • 100 g zwarte olijven

Maaltijdsalade van HAK doperwtjes met worteltjes

Kook de aardappels in 15 minuten gaar in water met een beetje zout Laat de aardappels een beetje afkoelen en snijd in kleine stukjes Doe de rode wijnazijn in een kommetje, roer er peper, zout, de uitgeperste knoflook en suiker door Klop de olijfolie door de azijn en giet over de aardappels Laat de HAK doperwtjes met worteltjes uitlekken, snijd de worteltjes een beetje kleiner Meng de doperwtjes met worteltjes met de aardappels Roer de zure room en mayonaise door elkaar en meng met de aardappels en groenten Dek af en zet een uurtje in de ijskast Serveer met stokbrood / toastjes en wat olijven

Varieer door ook HAK maïs en / of HAK asperges aan de salade toe te voegen!

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.