Linzenstoof met kabeljauw en chorizo

Ingrediënten

4
  • 1 zakje HAK Linzenmix voor stoofschotel
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 200 gr chorizo, in blokjes
  • 750-1000 ml water
  • 800 gr kabeljauwfilet (MSC)
  • rasp en sap van ½ citroen
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Bak de chorizo op laag vuur in een droge koekenpan, tot de olie er uit loopt en de chorizo knapperig is. Haal de blokjes worst uit de pan, maar bewaar de olie.
  • Fruit de ui in de chorizo-olie en doe na een paar minuten de linzen en specerijenmix erbij. Blus af met het water en laat zachtjes pruttelen tot de linzen gaar zijn – ongeveer 30 minuten. Voeg meer bouillon (of water) toe als de stoof te droog dreigt te worden.
  • Doe de laatste vijf minuten de chorizo weer bij de linzen, samen met de citroenrasp en het sap.
  • Bak in een andere pan de kabeljauw.
  • Schep op ieder bord een bergje linzen met chorizo en eindig met de vis.
  • Breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Druppel er nog wat olijfolie overheen en serveer.

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek