Linzenstoof met zoete aardappel, spek en tijm
4

Bekijk de Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • 100 g pancetta (buikspek) of ontbijtspek, in blokjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 750 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • de blaadjes van 2 takjes tijm
  • ca. 750-1000 ml water
  • zout en peper naar smaak

Linzenstoof met zoete aardappel, spek en tijm

Fruit in een pan met dikke bodem de ui in een klein scheutje olijfolie op laag vuur, samen met de pancetta. Voeg na 4 minuten de knoflook, linzen, specerijenmix, tijm en zoete aardappel toe en bak al omscheppend even mee. Blus af met het water en laat zachtjes pruttelen tot de linzen gaar zijn – ongeveer 30 minuten. Voeg meer bouillon (of water) toe als de stoof te droog dreigt te worden. Roer regelmatig. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper en serveer.

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.