Linzenstoof met zoete aardappel, spek en tijm

Ingrediënten

4
  • 1 zakje HAK Linzenmix voor stoofschotel
  • 1 ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • 100 g pancetta (buikspek) of ontbijtspek, in blokjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 750 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • de blaadjes van 2 takjes tijm
  • ca. 750-1000 ml water
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Fruit in een pan met dikke bodem de ui in een klein scheutje olijfolie op laag vuur, samen met de pancetta. Voeg na 4 minuten de knoflook, linzen, specerijenmix, tijm en zoete aardappel toe en bak al omscheppend even mee.
  • Blus af met het water en laat zachtjes pruttelen tot de linzen gaar zijn – ongeveer 30 minuten. Voeg meer bouillon (of water) toe als de stoof te droog dreigt te worden. Roer regelmatig.
  • Breng eventueel extra op smaak met zout en peper en serveer.

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek