Korpsbal met kidneybonen

Ingrediënten

  • 2 zakken HAK Kidneybonen (200g)
  • 2 uien, in ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 500 g wortelen, in stukjes
  • 600 g aardappelen, geschild
  • Scheutje melk
  • Paneermeel
  • Peterselie, handvol
  • 1/2 Spaanse peper, fijn gesneden
  • 1-2 tl sambal
  • Zout en peper

Bereiding

  • Kook de aardappelen, ui en wortel in een grote pan met water.
  • Giet de pan af (bewaar het kookvocht om het geheel smeuïg te maken), stamp het product door elkaar.
  • Voeg de Spaanse peper, de melk en de sambel toe en roer het geheel tot een smeuïge stamppot. Maak op smaak met peper en zout.
  • Vorm van de puree 4 ballen en rol die door de paneermeel.
  • Verhit bakboter in de pan, bak de ballen in 5 minuten aan elke kant op hoog vuur krokant en gaar.
  • Verhit intussen in een andere pan 1 el olie en bak de paprika met peterselie en de kidneybonen even aan.
  • Verdeel de bonen over 4 borden en leg op elk bord een korpsbal.

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek