Korpsbal met kidneybonen

Bekijk de Ingrediënten

  • 2 uien, in ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 500 g wortelen, in stukjes
  • 600 g aardappelen, geschild
  • Scheutje melk
  • Paneermeel
  • Peterselie, handvol
  • 1/2 Spaanse peper, fijn gesneden
  • 1-2 tl sambal
  • Zout en peper

Korpsbal met kidneybonen

Kook de aardappelen, ui en wortel in een grote pan met water. Giet de pan af (bewaar het kookvocht om het geheel smeuïg te maken), stamp het product door elkaar. Voeg de Spaanse peper, de melk en de sambel toe en roer het geheel tot een smeuïge stamppot. Maak op smaak met peper en zout. Vorm van de puree 4 ballen en rol die door de paneermeel. Verhit bakboter in de pan, bak de ballen in 5 minuten aan elke kant op hoog vuur krokant en gaar. Verhit intussen in een andere pan 1 el olie en bak de paprika met peterselie en de kidneybonen even aan. Verdeel de bonen over 4 borden en leg op elk bord een korpsbal.

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.