Kikkererwtenschotel met knapperige pompoenparten

Ingrediënten

4
  • 1 stazak HAK Kikkererwtenschotel (500gr)
  • 1 kleine pompoen naar keuze, zaden verwijderd en in parten
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 5 (oude) boterhammen of 200 g panko (Japans broodkruim)
  • 1 teen knoflook, gepeld

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pompoenparten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster ca. 20 minuten in de oven.
  • Maal de boterhammen samen met de teen knoflook, zout en peper in de keukenmachine (of gebruik het molentje van de staafmixer) tot grof kruim.
  • Verwarm de kikkererwtenschotel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de pompoen uit de oven en verdeel het broodkruim over de parten. Besprenkel met olijfolie. Bak nog ca. 10 minuten of tot het kruim lichtbruin en knapperig is. Serveer de pompoenparten bij de kikkererwtenschotel.

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek