Avocado en chorizo op geroosterd brood met kidneybonen erbij

Ingrediënten

  • 1 stazak HAK Kidneybonen (200g)
  • Olijfolie
  • 2 middelgrote uien, in ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 100 gram chorizoworst, in stukken
  • 4 dikke sneden boerenbrood
  • 2 avocado’s, in plakken
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zwarte peper
  • Enkele blaadjes koriander / platte peterselie
  • Hete saus (bijvoorbeeld tabasco)

Bereiding

  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de uienringen goudbruin, voeg op het laatste moment de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg hier de chorizo aan toe en bak deze goudbruin.
  • Voeg de bonen toe en verwarm deze kort mee, meng het geheel vervolgens.
  • Verwijder driekwart van het bakvet en vang dit op in een andere koekenpan. Voeg hier een scheutje olijfolie aan toe en bak de sneden brood hierin aan beide kanten goudbruin.
  • Beleg het brood met de avocado plakken.
  • Besprenkel de avocado plakken met wat citroensap.
  • Verdeel de bonen met chorizo en ui over de avocado.
  • Breng op smaak met zwarte peper en koriander / platte peterselie en besprenkel met de hete saus.

Alle recepten (152)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek