Kabeljauwfilet met een korstje van tomatenblokjes met appelmoes erbij
4 personen

Bekijk de Ingrediënten

  • 210 ml HAK appelmoes
  • 2 tomaten, in kleine blokjes
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 4 tl Zaanse mosterd
  • 8 el paneermeel
  • 4 el gehakte peterselie
  • 500 g aardappelkrieltjes
  • Vloeibare boter
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • Olijfolie
  • 2x 370 ml HAK rode bieten sticks / schijven

Kabeljauwfilet met een korstje van tomatenblokjes met appelmoes erbij

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Smeer de kabeljauw in met de mosterd, leg hierop de tomatenblokjes met op elk blokje een kleine lepel HAK appelmoes. Voeg als laatste het paneermeel met 2 eetlepels gehakte peterselie toe. Schenk wat vloeibare boter over dit paneermeel en de vis en bak deze in een voorverwarmde oven op 180 graden (ongeveer 10 tot 15 minuten). Bak de aardappelkrieltjes in een koekenpan goudbruin. Haal de pan van het vuur en voeg 2 eetlepels peterselie toe, meng dit geheel vervolgens. Fruit de uitjes aan in wat olijfolie. Meng deze gesnipperde uien vervolgens met de rode bieten en verwarm het geheel (laat niet koken). Verwarm ook het restant van de appelmoes en strijk dit op een bord uit. Leg hierop de kabeljauwfilet met daarnaast de aardappelkrieltjes en het mengsel van rode bieten met ui.

Tip; HAK rode bieten zijn ook lekker door een salade!

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.