Indiase soep met linzenmix

Ingrediënten

4
  • 1 zakje HAK Linzenmix voor soep
  • olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 1 duimlengte gember, geschild en geraspt
  • 1 kilo zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 blikje kokosmelk (ca. 375 ml)
  • ca. 1 l water
  • zout en peper naar smaak
  • koriander naar smaak

Bereiding

  • Fruit de ui met de gember in een scheutje olie in een ruime soeppan op matig vuur. Voeg na 4 minuten de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Bak ook de linzen en specerijenmix kort mee en doe de zoete aardappel erbij. Blus af met de bouillon.
  • Laat op zacht vuur ongeveer een half uur pruttelen, doe er zo nodig nog wat extra water bij. Voeg de kokosmelk toe en verwarm nog kort mee maar laat niet meer koken.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer, breng eventueel extra op smaak met zout en peper en serveer met wat verse koriander naar smaak. Serveer met naanbrood.

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek