Hollandse erwtensoep
4

Bekijk de Ingrediënten

  • 1 ½ l kippenbouillon
  • 1 el zout
  • 2 schouderkarbonades
  • 1 blaadje laurier
  • 1 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 2 preien, schoongemaakt en in ringen van ca. 1 cm
  • 1 hand selderij, fijngesneden
  • 1 rookworst

Hollandse erwtensoep

Doe de bouillon met de erwten, specerijenmix, karbonades en laurier in een ruime soeppan en breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken. Haal de karbonades uit de pan, verwijder het bot en snijd in kleine blokjes. Roer samen met de knolselderij, prei en 2/3 van de selderij door de soep. Leg de rookworst in zijn geheel in de pan en laat alles ca. 20 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Vergeet niet te roeren. Haal de rookworst uit de pan, snijd in dunne plakjes en roer door de soep. Garneer met de rest van de selderij en serveer met roggebrood.

Tip;deze soep is de volgende dag nóg lekkerder.

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.