HAK haricots verts met gepofte aardappels en hamburgers

Ingrediënten

130 gram groenten p.p. 4 personen
  • 1 pot HAK Haricots Verts (710ml)
  • 4 kruimige aardappels van ongeveer 225 gram per stuk
  • 4 hamburgers (rundvlees)
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • kruidenboter
  • 50ml vloeibare bak & braad

Bereiding

  • Haal de kruidenboter uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Boen de aardappels schoon, prik ze op 2-3 plaatsen in, leg ze op het magnetronrooster en pof ze op 900 watt in ongeveer 10-15 minuten gaar (halverwege keren).
  • Haal ze uit de magnetron, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze nagaren.
  • Verwarm 50ml vloeibare bak & braad in een bakpan.
  • Bak de hamburgers 2 minuten op hoog vuur bruin. Zet het vuur lager en bak de hamburgers in ongeveer 10 minuten gaar (regelmatig keren).
  • Snijd de uien in halve ringen en bak ze bij de hamburgers goudbruin.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze in de laatste 2 minuten toe aan hamburgers en de uien.
  • Verwarm de haricots verts (niet laten koken).
  • Serveer de hamburgers met daarop het tomaten/ui- mengsel en de gepofte aardappelen in de aluminiumfolie met de kruidenboter.

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek