HAK haricots verts met gepofte aardappels en hamburgers
4 personen

Bekijk de Ingrediënten

  • 4 kruimige aardappels van ongeveer 225 gram per stuk
  • 4 hamburgers (rundvlees)
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • kruidenboter
  • 50ml vloeibare bak & braad

HAK haricots verts met gepofte aardappels en hamburgers

Haal de kruidenboter uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Boen de aardappels schoon, prik ze op 2-3 plaatsen in, leg ze op het magnetronrooster en pof ze op 900 watt in ongeveer 10-15 minuten gaar (halverwege keren). Haal ze uit de magnetron, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze nagaren. Verwarm 50ml vloeibare bak & braad in een bakpan. Bak de hamburgers 2 minuten op hoog vuur bruin. Zet het vuur lager en bak de hamburgers in ongeveer 10 minuten gaar (regelmatig keren). Snijd de uien in halve ringen en bak ze bij de hamburgers goudbruin. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze in de laatste 2 minuten toe aan hamburgers en de uien. Verwarm de haricots verts (niet laten koken). Serveer de hamburgers met daarop het tomaten/ui- mengsel en de gepofte aardappelen in de aluminiumfolie met de kruidenboter.

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.