HAK zuurkool met appel, rozijnen en spekjes
4 personen

Bekijk de Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappels, geschild, in vieren gesneden
  • 50 g blanke rozijnen
  • 1,5 dl witte wijn
  • 200 g spekreepjes
  • Boter
  • 1 appel (Granny Smith)
  • Cayennepeper
  • 200 g salami

HAK zuurkool met appel, rozijnen en spekjes

Kook de aardappels in 15 minuten gaar in water met een beetje zout Wel de rozijnen in de witte wijn Bak de spekreepjes uit in hete boter tot ze knapperig zijn Spoel de zuurkool kort af onder koud stromend water en laat uitlekken Doe de zuurkool in een hapjespan en giet de witte wijn met rozijnen erover Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd in kleine stukjes en doe bij de zuurkool Laat de zuurkool met rozijnen en appel 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met Cayennepeper Schep de uitgebakken spekreepjes uit de pan en strooi ze over de zuurkool Blus de boter af met wat water, roer goed door en doe in een kommetje Dien de zuurkool op met de gekookte aardappels, de spekjes en geef er plakjes salami bij

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.