HAK wortelsoep met kip en rucola
4 personen

Bekijk de Ingrediënten

  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 150 g kipfilet, in stukjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 20 g boter
  • ½ theelepel suiker
  • 125 ml crème fraîche
  • Versgemalen, zwarte peper
  • Zout
  • Handvol rucola sla, kleingesneden
  • Volkorenbrood
  • Olijfolie (extra vergine) of boter

HAK wortelsoep met kip en rucola

Los de bouillonblokjes op in 600 ml kokend water Zet het vuur zacht, doe de stukjes kip in de bouillon en laat ze 10 minuten zachtjes garen Schep de gare stukjes kip uit de bouillon en houd apart Fruit in een soeppan de ui 4 minuten zachtjes in de boter en strooi er wat suiker over Doe de uitgelekte wortelen en de gefruite uitjes bij de kippenbouillon, breng aan de kook en doe het vuur uit Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en proef op zout Doe de stukjes kip in de soep Verdeel de soep over de soepkommen, schep er een dessertlepel crème fraîche in en garneer met de rucola Serveer er volkorenbrood met olijfolie en / of boter bij

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.