HAK wortelsoep met kip en rucola

Ingrediënten

115 gram groenten p.p. 4 personen
  • 1 pot HAK Worteltjes (370ml)
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 150 g kipfilet, in stukjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 20 g boter
  • ½ theelepel suiker
  • 125 ml crème fraîche
  • Versgemalen, zwarte peper
  • Zout
  • Handvol rucola sla, kleingesneden
  • Volkorenbrood
  • Olijfolie (extra vergine) of boter

Bereiding

  • Los de bouillonblokjes op in 600 ml kokend water
  • Zet het vuur zacht, doe de stukjes kip in de bouillon en laat ze 10 minuten zachtjes garen
  • Schep de gare stukjes kip uit de bouillon en houd apart
  • Fruit in een soeppan de ui 4 minuten zachtjes in de boter en strooi er wat suiker over
  • Doe de uitgelekte wortelen en de gefruite uitjes bij de kippenbouillon, breng aan de kook en doe het vuur uit
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en proef op zout
  • Doe de stukjes kip in de soep
  • Verdeel de soep over de soepkommen, schep er een dessertlepel crème fraîche in en garneer met de rucola
  • Serveer er volkorenbrood met olijfolie en / of boter bij

Dit product
komt uit Noord Brabant

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek