HAK tuinbonensalade
4 personen

Bekijk de Ingrediënten

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 150 g spekreepjes
  • 4 middelgrote aardappelen
  • -
  • - Voor de dressing:
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1 theelepel bonenkruid
  • Handvol verse peterselie, gewassen, kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook, kleingesneden
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • 5 eetlepel olijfolie (extra vergine)

HAK tuinbonensalade

Schil de aardappelen en kook deze in circa 10 minuten gaar in een pan met water en wat zout Verwarm de HAK tuinboontjes in een pan zonder te laten koken, laat uitlekken in een vergiet en doe in een schaal. Meng de gesnipperde rode ui met de tuinbonen. Bak de spekreepjes uit tot ze knapperig zijn. Bereid de dressing door 2 eetlepels citroensap in een kommetje te doen en er het bonenkruid, de peterselie, de knoflook en de peper en zout doorheen te roeren, klop vervolgens de olijfolie door het citroensap Giet de dressing over de tuinbonen Strooi de spekreepjes over de tuinbonensalade

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.