HAK tuinbonensalade

Ingrediënten

120 gram groenten p.p. 4 personen
  • 1 pot HAK Tuinboontjes (370ml)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 150 g spekreepjes
  • 4 middelgrote aardappelen
  • Voor de dressing:
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1 theelepel bonenkruid
  • Handvol verse peterselie, gewassen, kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook, kleingesneden
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • 5 eetlepel olijfolie (extra vergine)

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook deze in circa 10 minuten gaar in een pan met water en wat zout
  • Verwarm de HAK tuinboontjes in een pan zonder te laten koken, laat uitlekken in een vergiet en doe in een schaal.
  • Meng de gesnipperde rode ui met de tuinbonen.
  • Bak de spekreepjes uit tot ze knapperig zijn.
  • Bereid de dressing door 2 eetlepels citroensap in een kommetje te doen en er het bonenkruid, de peterselie, de knoflook en de peper en zout doorheen te roeren, klop vervolgens de olijfolie door het citroensap
  • Giet de dressing over de tuinbonen
  • Strooi de spekreepjes over de tuinbonensalade

Dit product
komt uit Zuid-Holland

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek