Rode kool salade met dressing van appelmoes erbij

Ingrediënten

190 gram groenten p.p. 4 personen
  • 1 pot HAK Appelmoes Extra Kwaliteit
  • Friszoete dressing van HAK appelmoes:
  • 210 ml HAK appelmoes
  • 3 el appelazijn
  • 2 el grove zaanse mosterd
  • 3 el zonnebloemolie of olijfolie
  • 3 el water of appelsap
  • Salade:
  • 710 ml HAK rode kool met appel of HAK rode kool met peer en kaneel
  • 1 grote handpeer (conference of doyene du comice) of 2 kleinere, geschild, in stukjes
  • 4 el gewelde rozijnen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ½ potje HAK zilveruitjes 370 ml
  • Grof gemalen zwarte peper

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing goed doorelkaar.
  • Schep de rode kool met een houten of kunststof lepel in een grote saladekom, indien de kool erg vochtig is, even uit laten lekken.
  • Halveer de zilveruitjes.
  • Voeg de uitjes, rozijnen, stukjes peer en kaneel toe aan de rode kool, schep alles goed doorelkaar, voeg naar smaak wat peper toe.
  • Zet de schaal tot gebruik in de koelkast.
  • Serveer de salade en de appelmoesdressing apart naast een biefstuk en gekookte aardappeltjes.

Dit product
komt uit Nederland (Betuwe, Zeeland) en omringende landen

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek