Groentesalade met sperziebonen en worteltjes erbij

Ingrediënten

163 gram groenten p.p. 4 personen
  • 1 pot HAK Sperzienen (370ml) 1 pot HAK Worteltjes (370ml)
  • 1 pot HAK Worteltjes (370ml)
  • 250 g sla
  • 250 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • Olijfolie (om te bakken) of boter
  • Handvol verse, platte peterselie, gewassen, kleingesneden
  • 100 g zwarte olijven (zonder pit)
  • Voor de dressing:
  • 1 limoen, uitgeperst
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • Snufje suiker
  • 1 tl oregano
  • 5 el olijfolie (extra vergine)
  • 1 el kappertjes, afgespoeld

Bereiding

  • Bereid de dressing door 2 eetlepels limoensap in een kommetje te doen en er oregano, peper, zout en een snufje suiker doorheen te roeren. Klop vervolgens de olijfolie door het geheel en roer er wat kappertjes door
  • Bak de aardappelschijfjes heel lichtbruin in wat olie of boter
  • Doe deze vervolgens in een schaal
  • Verwarm de HAK sperziebonen en worteltjes in een pan zonder deze te laten koken
  • Laat ze uitlekken en meng ze samen met de sla door de aardappels
  • Giet de dressing over de aardappels en groenten en garneer met de kleingesneden peterselie en olijven

Dit product
komt uit Noord Brabant

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek