HAK appel custard crumble met veldertjes en krielaardappeltjes

Ingrediënten

113 gram groenten p.p. 4 personen
  • 1 pot HAK Appelmoes Extra Kwaliteit
  • 370 ml HAK appelmoes
  • 710 ml HAK Veldertjes
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • Rasp van ¼ sinaasappel
  • 3 el custardpoeder
  • 2 el hazelnoten
  • 40 gram cruesli
  • 1 kiprollade (ca. 600 gram)
  • 700 gram krielaardappels (voorgegaard)
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepels groene pesto
  • Klontje roomboter
  • Peper en zout
  • Bak en braad

Bereiding

  • Verhit de bak en braad in een braadpan
  • Bak de kiprollade rondom aan en laat met de deksel op de braadpan zachtjes garen, voeg een scheutje water toe, rollade af en toe keren (rollade is in ca 40 minuten gaar)
  • Verwarm de oven voor op 190°C
  • Maak de custard aan met 2 el water
  • Meng de custard en de sinaasappelrasp door de appelmoes
  • Vet 4 kleine ovenschaaltjes in met een beetje boter en bekleed de schaaltjes met een plak bladerdeeg.
  • Doe hierin de appelmoes
  • Hak de hazelnoten fijn en meng met de cruesli
  • Verdeel het mengsel over de appelmoes
  • Bak de bladerdeegbakjes voor 15 tot 18 minuten in de oven.
  • Verwarm de krielaardappels in een pan met 2 eetlepels water en het klontje roomboter.
  • Maak op smaak met peper en zout en de gehakte peterselie
  • Verwarm de veldertjes in eigen vocht zachtjes op, niet laten koken, giet de veldertjes af en roer de pesto erdoor heen, eventueel nog even opwarmen
  • Trancheer de kiprollade verdeel over de borden met de peterselie krieltjes en de bladerdeegtaartje met appelmoes ,verdeel het braadvocht uit de braadpan over het vlees

TIP: serveer er een lekkere salade bij!

Dit product
komt uit Nederland (Betuwe, Zeeland) en omringende landen

Alle recepten (152)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek