Frisse doperwtensoep met Hollandse garnalen

Ingrediënten

  • 2 potten HAK doperwtjes (370ml)
  • 1 pot HAK Doperwtjes (370ml)
  • 1 liter groentenbouillon (van 2 tabletten)
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el gehakte verse munt
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml koffieroom
  • Peper en zout
  • 200 gram hollandse garnalen

Bereiding

  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook op middelhoog vuur.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de uitgelekte doperwten toe (bewaar het vocht om, indien gewenst, de soep dunner te maken) en laat alles goed doorwarmen.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Roer de room erdoor en maak de soep op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in 4 borden en verdeel de Hollandse garnalen erover.
  • Garneer de soep met de verse munt.

Tip: Lekker met een kneepje verse citroensap.

Dit product
komt uit Noord Brabant

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek