Frisse doperwtensoep met Hollandse garnalen

Bekijk de Ingrediënten

  • 1 liter groentenbouillon (van 2 tabletten)
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el gehakte verse munt
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml koffieroom
  • Peper en zout
  • 200 gram hollandse garnalen

Frisse doperwtensoep met Hollandse garnalen

Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de uitgelekte doperwten toe (bewaar het vocht om, indien gewenst, de soep dunner te maken) en laat alles goed doorwarmen. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de room erdoor en maak de soep op smaak met peper en zout. Schep de soep in 4 borden en verdeel de Hollandse garnalen erover. Garneer de soep met de verse munt.

Tip: Lekker met een kneepje verse citroensap.

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.