Chili van grote kidneybonen en koffie

Ingrediënten

2
  • 1 stazak HAK Grote Kidneybonen (200gr)
  • scheutje olijfolie extra vergine
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl suiker
  • 100 ml espresso (oplosespresso werkt prima hier)
  • geraspte kaas om te serveren
  • zachte (mais) tortilla’s

Bereiding

  • Fruit de ui in een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem, ca. 4 minuten.
  • Spoel de bonen af en laat uitlekken. Doe ze bij de ui, samen met de tomatenblokjes, een half blikje water, suiker en de espresso. Laat zachtjes pruttelen, minimaal 15 minuten maar liefst zo lang mogelijk.
  • Voeg extra water toe als alles te droog dreigt te worden en roer regelmatig.
  • Serveer met wat geraspte kaas en zachte tortilla’s, die je volgens de aanwijzingen op de verpakking hebt verwarmd.

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek