Cake met kersen

Bekijk de Ingrediënten

  • 1 blik HAK taart-en vlaaifruit kersen 425 ml
  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter (zacht)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • Bloem (voor bestuiven bakvorm)

Cake met kersen

Verwarm de oven voor op 165┬░C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem. Klop de suiker, boter en vanillesuiker met een mixer tot een glad geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg het gezeefde bakmeel toe en spatel het voorzichtig door het beslag. Voeg de kersen toe en meng voorzichtig. Klop het mengsel ca. 10 minuten op de hoogste stand. Giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Steek een sat├ęprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar.

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.