Bonenmix stoof met knapperige kaaskorst
4

Bekijk de Ingrediënten

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 wortel, in dunne schijfjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 el tijmblaadjes
  • ½ el rozemarijn, de naaldjes fijngehakt
  • 3 boterhammen
  • Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak

Bonenmix stoof met knapperige kaaskorst

1. Week de bonen 6-12 uur in ruim water. Fruit de ui in een ruime pan die in de oven kan in een scheutje olijfolie op laag vuur. Voeg na 4 minuten de knoflook toe, samen met de uitgelekte bonen, specerijenmix, wortel en bleekselderij. Bak even mee. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de blikken tomaat, een blik water en de verse kruiden toe en eventueel wat zout en peper. Laat op zacht vuur ca. 35 minuten zachtjes koken en roer af en toe door. Maal in een keukenmachine of het molentje van een staafmixer 3 boterhammen tot kruim en meng met een flinke hand geraspte Parmezaan. Verdeel dit over de pan met bonen en zet alles 20 minuten in de oven.  

Bekijk alle recepten.

Zoek uit meer dan
150 heerlijke recepten
met peulvruchten en groenten van HAK.