Bonencassoulet met een eitje

Ingrediënten

4
  • 1 zakje HAK Bonenmix voor stoof
  • 100 gr gerookt spek, in blokjes
  • 2 aardappels, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geplet
  • blikje tomatenpuree
  • 4 tomaten, in blokjes
  • paar takjes rozemarijn, de blaadjes fijngehakt
  • flinke hand munt en platte peterselie
  • rasp van 1 citroen
  • 1 eetlepel boter
  • olijfolie
  • scheut witte wijn
  • water
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Week de bonen 6-12 uur in ruim water. Fruit de ui met de aardappel en het spek in een grote pan met dikke bodem. Doe hier de tomatenpuree, een scheutje olijfolie en de helft van de boter bij en laat smoren, ongeveer 10 minuten.
  • Doe de uitgelekte bonen en de specerijenmix in de pan met het ui-spek mengsel. Blus af met een scheut witte wijn en voeg de tomaat, tijm, rozemarijn en knoflook toe. Giet er wat water bij tot de bonen nog niet onder staan en laat ongeveer 50 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.
  • Voeg voor het serveren de citroenschil, de rest van de boter, wat olijfolie, fijngesneden peterselie en munt toe en breng eventueel op smaak met zout en peper. Lekker met een zachtgekookt of gepocheerd eitje.

Tip; dit gerecht is perfect om in grote hoeveelheden te maken – ook als je alleen eet. Wat je over hebt kun je goed invriezen, of een deel ervan de volgende dag nog een keer eten!

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek