Bitterballen van HAK zuurkool met rookworst

Ingrediënten

155 gram groenten p.p. 4 personen
  • 2 potten HAK Wijnzuurkool (370ml)
  • 1 pot HAK appelcompote 370ml
  • 1 zakje aardappelpuree (poeder)
  • Melk voor de bereiding van de aardappelpuree (afhankelijk van het merk)
  • 1 magere (rook)worst
  • Paneermeel
  • 2 eieren
  • Tarwebloem

Bereiding

  • Verwarm de frituurpan op 180 graden
  • Laat 1 pot HAK zuurkool uitlekken
  • Snijd de (rook)worst door de helft en snijd 1 helft in zeer kleine blokjes
  • Bereid de aardappelpuree volgens de verpakking
  • Meng de zuurkool met de aardappelpuree en de blokjes rookworst
  • Maak hier balletjes van ter grootte van een bitterbal
  • Rol de balletjes door de bloem, het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel
  • Snijd de rest van de (rook)worst in plakken en bak deze in een koekenpan
  • Verwarm de andere pot zuurkool in een kookpan zonder het te laten koken
  • Frituur de zuurkoolballen in een paar minuten goudbruin in de frituur
  • Serveer met de (rook)worst, de rest van de zuurkool en de appelcompote

Dit product
komt uit Noord Holland

Alle recepten (157)

Recepten

Meer dan 100 heerlijke recepten bereid met HAK producten.

Zoek