Groene en Gele Erwtenmix voor soep

HAK Erwtenmix voor soep is een mix van groene en gele spliterwten met een bijpassende kruidenmix.

  • Makkelijk te bereiden. Alleen 1 liter water toevoegen en 45 min. koken.
  • Bron van eiwitten: past dus goed in een gezond voedingspatroon.
  • Heerlijk om zo te eten, maar ook ideaal als basis voor een gevulde soep.
  • Lekker met rookworst en extra groenten erbij.

Algemene bereidingswijze voor 2 à 3 personen

De erwtenmix wassen en opzetten met de kruidenmix in 1 liter water. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat in gesloten pan ca. 4 minuten koken totdat de erwten gaar zijn. Af en toe doorroeren. Erwten zijn een natuurproduct, daardoor kan de kooktijd variëren.

mocht de soep te dik worden, voeg dan een extra kopje water toe. Voor een gladdere soep nog wat langer laten koken of de staafmixer gebruiken.

Ingrediënten erwtenmix: groene en gele spliterwten in wisselende verhouding.

Ingrediënten kruidenmix: groenten (prei, ui, knolselderij, spinazie), bouillonpoeder (zout, aroma's), aardappel, kruiden en specerijen (koriander, peper, selderijzaad, gember, foelie, kurkuma, lavas).

Voedingswaarde per 100 g gekookt product:

Energie: 321kJ / 76kcal
Vetten: 0,5g waarvan verzadigd 0,2g
Koolhydraten: 12,8g waarvan suikers* 1,5g
Voedingsvezels: 1,1g
Eiwitten: 4,6g
Zout: 0,21g
* de suikers zijn van natura aanwezig.

Groene en Gele Erwtenmix voor soep recepten van HAK